Nieuw concept ‘Netwerken met LOL’ zorgt voor glimlach én nuttige connecties

Zie je de letters LOL staan bij de aankondiging van een evenement, dan weet je dat je je niet gaat vervelen. Zo ook bij de eerste editie van ‘Netwerken met LOL’, het nieuwe initiatief bedacht door Linda Kerkhoven, die we ook kennen van de altijd energieke en inspirerende Linda op Locatie-tours.

Op dinsdag 12 september was het zover. Zo’n 70 gasten verzamelden zich in PHIL Haarlem voor de start van Netwerken met LOL. Wij waren erbij en kunnen niet anders concluderen dan dat netwerken met lol toch echt wel leuker is!

Zoals we gewend zijn van Linda haar bijeenkomsten zit het programma lekker bomvol, zodat je geen tijd hebt om je te vervelen en continu ‘aan’ staat om geïnspireerd te worden door alles wat er om je heen gebeurt. Vandaag was het niet anders, dankzij het team van Linda, Robert Spakman (MeetingReview), Meggy Willemse (PHIL Haarlem) en Pien Keizer-de Vries (Haarlem Marketing/ Haarlem Convention Bureau).

Na een hartelijke ontvangst bij PHIL Haarlem, inclusief roze loper en alcoholvrije bubbel, startten we de middag in de Kleine Zaal (wow, wat is die prachtig!) waar Joep van Weert ons warm toezong. In zijn welkomstwoord werd meteen duidelijk; de thema’s muziek en netwerken zijn de rode draad in het programma. Niet voor niets dat we dus bij PHIL aanwezig zijn; de hidden gem in hartje Haarlem die zich na een transformatie deze zomer (inclusief naamswijziging) terecht een poptempel mag noemen.

De meeste stemmen gelden… ehhh zingen!

Na een korte toelichting van Linda over het ontstaan van dit concept, kwam het volgende programmaonderdeel al snel in beeld: we moeten het podium op en binnen een kleine veertig minuten als koor ‘Iedereen is van de wereld’ van The Scene ten gehore brengen. Moeten ja, want het was duidelijk dat een ruime meerderheid hier toch best wel tegenop zag, inclusief ondergetekende.

Ruim een half uur later vocht ik tegen mijn tranen en stond het kippenvel op mijn armen. Wow, wat is het bijzonder om met onbekenden als één groep uit volle borst de lage, mid- of hoge delen van het nummer te zingen. Het harmonieuze gevoel zorgde voor een euforische kick, dat ik op deze manier nog weinig tijdens teambuilding activiteiten heb gevoeld. Met grote dank en dikke complimenten aan Popup Choir. De wijze waarop de oprichters Tijmen (gitarist) en Maarten (dirigent) de groep op vertrouwde én humoristische wijze (LOL!) aan de hand nam was erg bijzonder.

Lees het volledige artikel op EventInspiration

Lees ook