Locatiecongres, vijf jaar later in Friesland

Het eerste Locatiecongres vond plaats in 2018 bij Fort de Batterijen. Het was een groot succes met louter positieve reacties. Toffe sprekers, leuke kennisworkshops, samen lunchen aan lange tafels in het gras terwijl locatiehouders en -medewerkers sparden over de business en branche waarin zij werkzaam zijn: de zakelijke markt.

Ik herinner mij nog het eerste contact dat ik had met Yvonne Hulleman van Meet in Friesland, vijf jaar geleden. “Leuk initiatief, mag ik ook een kaartje kopen?” Vroeg ze. Helaas moest ik daarop nee zeggen omdat we echt alleen mensen bij elkaar wilden brengen die werkten op een zakelijke locatie.

De tweede editie van het landelijke Locatiecongres moest ik in 2021 last-minute annuleren. Na maanden van hard werk bleek de timing ongelukkig. De markt was na corona-tijd net weer open en locaties kampten met personeelsgebrek en waren blij dat ze weer gasten konden ontvangen en hadden dus geen tijd om bij dit congres te zijn. We annuleerden en het deed zeer. Maar zoals ze zeggen: tijd heelt alle wonden.

Vorig jaar sprak ik Yvonne weer en sparden we over concepten die we zouden kunnen organiseren in haar mooie Friesland. Zij was nog steeds enthousiast over het idee om locatiehouders en medewerkers te helpen door middel van een kennisdag met branchecollega’s. Immers ze was al een early bird fan in 2018 😉

We zouden ervoor gaan: het eerste Locatiecongres in de regio was geboren! Maandag 20 november 2023 is het zover en met 70 namen op de gastenlijst zijn we blij en trots.

Yvonne is erbij! Ze is initiatiefnemer en gastvrouw namens Meet in Friesland en ook haar collega Hendrina Zijlstra kreeg ze enthousiast om mee te doen namens Friesland Convention Partners.

Ondernemen is soms (vaak) een kronkelig pad en dan is het fijn dat er branchecollega’s zijn die geloven in je concept en vertrouwen bieden om het gewoon te doen. Alle ingrediënten die in 2018 leidden tot succes, zijn er nu ook weer! Samen eten aan de lange tafels, maar nu dan met ontbijt. En we gaan informeel kennis uitwisselen, en volgen praktische workshops.

Met 75 namen op de gastenlijst zijn we uitverkocht en is het volle bak bij Farsk.

Lees ook