Laat je inspireren en vertaal naar jouw eigen locatie

Op zoek naar dingen die je kan én waar je blij van wordt!

Op zoek naar dingen die je kan én waar je blij van wordt!

De radertjes blijven maar draaien’, zo omschrijft Linda Kerkhoven - beter bekend als Linda op Locatie - de afgelopen maanden. ‘Doodvermoeiend, maar het brengt ook ontzettend gave dingen.’ Met Linda op Locatie helpt ze locaties om meer zichtbaar te zijn in de zakelijke markt, haar locatietours zijn hét startpunt als je meer wilt weten over een potentiële stad, regio of locatie voor jouw zakelijke evenement. Linda’s locatietour langs geweest? Gegarandeerd succes! In de negen jaar dat ze nu aan de slag is als ondernemer in de evenementenbranche ziet ze overal kansen en mogelijkheden. Oók nu. Het typeert haar als persoon en ondernemer: altijd vol creatieve ideeën. Waar gaat Linda van ‘aan’?

‘Normaal stomen we met z’n allen maar door, nu hebben we - weliswaar tegen wil en dank - tijd om ons heen te kijken, nieuwe producten te bedenken en je netwerk en kennis uit te breiden’, vertelt Linda. Ze merkte het ook bij zichzelf. Terwijl de opdrachten uit de evenementenmarkt grotendeels stil kwamen te liggen, richtte ze zich op haar andere talenten. ‘Ga op zoek naar dingen die je al kan én waar je blij van wordt. Dat kan ook in een hele andere markt zijn’, vertelt ze. Zo ging ze zelf aan de gang met het opnemen van filmpjes voor andere ondernemers. ‘Vanuit mijn warme netwerk, vanuit de wens om te helpen, bleek ik enorm van waarde te zijn. De onrust is er natuurlijk wel, maar ik ben ook trots op wat ik aan opdrachten tevoorschijn heb weten te toveren!’

Hoe ben je terechtgekomen waar je nu bent?
Vroeger op school wilde ze al liever aan de slag, eventueel zag ze zichzelf wel als stewardess. Ze lacht: ‘Mijn vader zei op een gegeven moment dat als ik zo doorging met mijn slechte schoolresultaten ik het ver zou schoppen als stewardess op de speelgoedafdeling bij de winkel waar ik in het weekend werkte.’ Het vak leerde ze in de praktijk. Linda: ‘Ik heb bij verschillende bedrijven op de stoel van de boeker gezeten, gaf advies en deed sales tijdens mijn tijd bij bedrijfsuitje.nl en werkte als manager van een vergaderlocatie. Vaak was ik de spin-in-‘t-web.’ Door de verschillende banen die ze had, liep wel degelijk een rode draad: regelen en organiseren. ‘Bovendien had ik vaak goede ideeën’, vertelt ze. ‘Ik kreeg dan ook steeds vaker de vraag van ondernemers of ik ze kon helpen.’ Toen ze eenmaal besloot de stap te wagen om voor zichzelf te beginnen ging het snel. ‘Op mijn eerste dag in de evenementenbranche zei iemand tegen me: ‘Welkom in de plezierbranche’. En ik dacht: ‘Ik ga nooit meer weg!’ Dat denk ik nog steeds’, lacht ze.

Lees het volledige artikel op Events.nl