Laat je inspireren en vertaal naar jouw eigen locatie

Kijkje bij de concurrent?

Kijkje bij de concurrent?

Ik ken een restauranthouder die iedere week een ander restaurant bezoekt voor koffie, lunch of een diner. Niet om de boel af te kijken – dat vind ik trouwens een ouderwetse gedachte – maar het geeft inspiratie, brengt je op andere gedachten,  stimuleert je om te verbeteren of bevestigt juist dat 'jij' het beter doet ;) wat natuurlijk een heerlijk gevoel is.

Zelf kom ik op veel verschillende locaties. Vaak is dat omdat er behoefte is aan verandering en/of een locatie op zoek is naar een nieuwe 'impuls'. Voor mij is het dan net als een 'dagje winkelen' (kijken, kijken, niet kopen) en geniet van de rondleiding en het verhaal achter de locatie. Wat ik dan vaak bijzonder vind aan een locatie is voor de locatiehouder vaak 'gewoontegoed' . De kunst is natuurlijk om 'het unieke' aan jouw locatie te versterken en dan komt het vooral aan op creativiteit!

Door het bezoeken van andere locaties - en dan bedoel ik niet alleen vergader- of eventlocaties maar denk ook aan koffietentjes, restaurants, musea, hotels en winkels - kun je die creativiteit ontwikkelen. Vertaal de leuke, positieve dingen die je ziet naar je eigen locatie en bedenk hoe je dat op 'jouw manier' zou kunnen toepassen. Denk aan interieur, praktische oplossingen, presentatie, menukaarten of de bijzondere service of gastvrijheid.

Deze week nodigde een vriendin mij uit voor koffie&lunch bij Villa Augustus in Dordrecht. Daar bruist het van de creativiteit en het inspireerde mij enorm (al was het alleen al voor het schrijven van dit blog)

LOL, augustus 2013