Laat je inspireren en vertaal naar jouw eigen locatie

Jouw locatie een bijzonder plekje?

Wat maakt jouw locatie een 'bijzonder plekje' en hoe presenteer je dit online? Dat was de rode draad in mijn presentatie voor locatiehouders van Bijzonder Plekje. Bij de zoekresultaten op een website wordt als eerste gescand op de foto's. Maar wat voor foto's toon je daar? Een foto die de onderscheidende factor van jouw locatie laat zien trekt vast de aandacht.

Als voorbeeld gebruikte ik o.a. een foto van Gasterij Landschot, een B&B met inpandige natuurspa. Wat trok mijn aandacht? De foto van de douchende dame achter het bed! Gewaagd wellicht maar zeker onderscheidend. Na toelichting van de eigenaar restte mij nog 1 vraag (en ik wed van vele anderen die aanwezig waren ook): "Wie is het?" vroeg ik. Waarop de locatiehouder heel droog reageerde met: "Euh ja, hoe heette ze ook alweer?" Hahah, hij was fftjes haar naam kwijt ;)

Na een uitgebreide lunch en frisse neus waarbij we 'vreemde vogels' mochten spotten, hadden we in de middag een 'durf te vragen - durf te delen' workshop waarbij locatiehouders vooraf allerlei vragen hadden ingestuurd. Met veel plezier kijk ik terug op deze in alle opzichten waardevolle dag: we leerden van elkaar, deden nieuwe contacten op, genoten van de prettige omgeving en we hadden 'lol'.

Dit zijn van die dagen dat werken niet als werken voelt.

Linda Kerkhoven, oktober 2015