Laat je inspireren en vertaal naar jouw eigen locatie

Ik ben blond

Ik ben blond

Althans zo voelde ik mij wel even afgelopen week. Dinsdag mocht ik weer mee op stap met Circus Tadaa om een filmpje te maken. Ik had wel vaker filmpjes gemaakt met mijn telefoon maar nu was ik zeer verheugd want met mijn nieuwe draadloze microfoonsetje zou het nu ook met het geluid helemaal goed komen. Ik had thuis al uitgetest maar voordat we gingen beginnen toch nog even uitproberen. Ik nam gepaste afstand en terwijl ik filmde sprak Bas in. Ik luisterde het testfilmpje af: "Huh.. hij doet het niet, hoe kan dat nou?!" Bas: "Er knippert een blauw lampje, zou de batterij op zijn?" Oja.. dat zal het zijn, hup reserve batterij erin (trots op mijn goede voorbereiding).

Het filmen in de klas ging goed en voldoende materiaal voor een aantal social media filmpjes. Maar bij het monteren kwam ik er toch achter dat de microfoontjes het niet goed hadden gedaan. @#$%^&* ja ik baalde enorm. Toch nog maar eens die microfoontjes onder de loep ....oh ships! Blijkbaar was er een microphone en een receiver (ja logisch) maar drie kaar raden welke ik had.

Inmiddels heb ik er een paar nachtjes over geslapen en kan ik er nu ook wel om lachen en 1 ding is zeker, het gaat me nooit meer gebeuren. De leuke reacties en likes op het filmpje op facebook maakt ook veel goed moet ik eerlijk zeggen. En Pleun (dochter 11) troostte mij door te zeggen "Mam, ik vind het met weinig praten in het filmpje eigenlijk veel leuker!" Volgens mij heeft ze nog gelijk ook.

Linda

PS: Wil je ook filmpjes leren maken? Gewoon met je iPhone zoals ik doe (maar dan beter)? We hebben nog een paar plekjes vrij op de workshop 8 december in Utrecht. http://www.lindaoplocatie.nl/filmen-met-je-iphone