Laat je inspireren en vertaal naar jouw eigen locatie

Groene locatietour haalt oranjegevoel naar boven

Column | Greater Venues | Linda Kerkhoven


- uitgelicht -

Ik kom uit een sportfamilie. We deden allemaal aan sport – de één fanatieker dan de ander – maar de liefde voor ‘sport kijken’ hadden we allemaal. Tijdens grote sportevenementen zaten we met het gezin ‘gezellig voor de buis’, liepen een rondje als het spannend werd, sprongen van de bank bij een topprestatie, doelpunt of overwinning en zaten met de handen in de haren bij teleurstelling. De zondagmaaltijden werden meestal afgestemd op Studio Sport en bij belangrijke momenten, al was het midden in de nacht, werd de wekker gezet. De vraag: ‘Waar was je toen…?’, gerelateerd aan sport, moet ik dus altijd beantwoorden met: “thuis op de bank”.

Deze zomer beleefde ik bijzondere sportmomenten met mijn eigen gezin op de bank, tijdens het EK-vrouwenvoetbal. We keken alle wedstrijden en geëmotioneerd leefde ik met de meiden mee na het laatste fluitsignaal. We keken naar de rondvaart en een week later ging ik samen met mijn dochter naar de huldiging van Shanice van de Sanden, in mijn eigen stad IJsselstein. Ik weet zeker dat dit sportmoment nu ook bij mijn dochter op haar netvlies staat; wat een geweldig feest was het.

Lees verder op Greater Venues