LOL in het nieuws
Locatietour-Events-2016

Op Locatietour in Utrecht

Events | 16 maart 2016


Uitgelicht

Utrecht heeft op locatiegebied veel te bieden. Alle reden voor het Utrecht Convention Bureau om een Locatietour voor eventprofessionals te organiseren. Nieuwsgierig besluiten we om samen met 60 vakgenoten, onder leiding van Wieteke Lemmen (Wiet Weet Waarheen) en Linda Kerkhoven (Linda Op Locatie), op zoek te gaan naar de ‘bekende en minder bekende parels van de stad’.

Van de Jaarbeurs, Grand Hotel Karel V, Villa Jongerius en de Witte Vosch tot de Winkel van Sinkel, Keldergangen, WT Urban Café & Kitchen, U-Trechters en CitySense. Stuk voor stuk unieke locaties met één gemene deler: beleving. En die proef je natuurlijk het allerbeste ‘op locatie’.

We beginnen onze Utrechtse Locatietour met een kop koffie bij één van de meest bekende locaties van de stad: Jaarbeurs Utrecht Sinds jaar en dag het decor voor beurzen en congressen. Na een warm welkom door Monique Andre de la Porte (Utrecht Convention Bureau) legt Niek Krebbers (Jaarbeurs Utrecht) ons uit wat deze locatie zo bijzonder maakt. De Jaarbeurs blijkt naast de traditionele beurshallen ook te beschikken over hypermoderne, futuristische event ruimtes. In de zalen met klinkende namen als Supernova, Media Plaza en Auditorium wordt op vakkundige wijze ‘gespeeld’ met de gemoedstoestand van bezoekers. Geuren, kleuren, temperatuur en muziek creëren in elke ruimte een passende sfeer. ‘Zo komen gasten ‘in the mood’’, aldus Niek Krebbers.

"Wanneer we na de goed georganiseerde Locatietour weer huiswaarts gaan, beseffen we dat vooral kleurgebruik en het verhaal achter de locatie ons event-hart sneller doen kloppen. Een onvergetelijke beleving neerzetten is waar het bij een evenementlocatie om zou moeten draaien. Al klinkt dat anno 2016 als een open deur, het blijkt in de praktijk soms knap lastig te zijn om te blijven verrassen, verblijden en verbazen. Eén ding is zeker, in Utrecht zit het met dat gevoel voor beleving wel goed"

Volledige artikel op Events