LOL in het nieuws
Locatietour Events 8-2015

Eerste locatietour voor Eventmanagers een feit!

Events | 25 augustus 2015


Uitgelicht

Een ‘open locatie dag’, maar dan voor de eventbranche
Linda en Wieteke delen dezelfde passie: locaties. De één adviseert locaties en de ander is immer op zoek naar de pareltjes voor haar opdrachtgevers, in haar rol als freelance event professional. Zo bemerkten zij dan ook dat je een locatie echt eerst gezien en gevoeld moet hebben, om een goede indruk te krijgen. ‘Je weet pas echt hoe het is, als je er geweest bent,’ vertelt Linda. ‘We begrijpen ook dat dit niet altijd praktisch is voor een locatie omdat het tussen de bedrijven gedaan moet worden, en daarom vinden we dat een locatietour uitkomst biedt voor zowel de aanbieder als de opdrachtgever, zoals secretaresses, meeting planners en andere event professionals.’ Dit gebeurt al jaren in veel andere markten, denk aan de Open Trouwlocatie Dag van de Nederlandse Trouwbranche Organisatie (NBTO) of de Open Dagen voor huizen die in de verkoop staan.

Wat betekent gastvrijheid voor jou?
De tour werd vervolgd naar de Zomerzaal – met uitzicht op het groene landgoed waar paarden al rollend in het gras hun nieuwe week begonnen. Linda Kerkhoven had daar een workshop voorbereid; de kern daarvan draaide om ‘gastvrijheid’.
Wat betekent gastvrijheid voor het vijftiental? De één noemde het ‘in de wolken zijn’, de ander benadrukte juist ‘het culinaire aspect’, weer een andere event professional gaf aan dat het ‘m zit in ‘tijd voor de gast nemen’. Iedereen vindt wel iets van de term ‘gastvrijheid’ in deze branche en zo ontstond dan ook een prettige discussie wat voor sommigen tot nieuwe inzichten leidden. Want, kun je gastvrijheid leren? En ontvang je jouw gasten op dezelfde wijze als dat je Koningin Maxima zou ontvangen? Waarom wel of juist niet?

Volledige artikel op Events