Workshops speciaal voor locaties en branchegenoten
Onderscheidend schrijven

Schrijfdag onderscheidend schrijven

"De teksten die je zakelijk schrijft laten meestal zien wat jij doet. De teksten die we gaan schrijven tijdens de schrijfdag maken zichtbaar hoe jij dit doet. En nog belangrijker waarom jij dat doet. Een dag die in het teken staat van lef om te kiezen, te schrijven en te delen."


Zelf geschreven teksten worden goed ontvangen op websites, nieuwsbrieven en social media. De 'personal touch' zorgt ervoor dat het onderscheidend en pakkend is. Hierdoor zit jouw verhaal en onderneming op het netvlies van jouw relaties en genereer je meer boekingen of opdrachten.

Natuurlijk weet jij zelf als geen ander wat jouw drijfveren zijn. Maar het omzetten daarvan in een aansprekende tekst valt in de praktijk vaak niet mee. Aan de hand van praktische schrijfoefeningen leert Mariola Dirkzwager je hoe je in je tekst de juiste balans vindt tussen beschrijven en beleven. Beide zijn nodig, de een om de lezer te raken de ander om deze aan te zetten tot actie.

Hoe kom je aan onderwerpen en ideeën om over te schrijven? Linda helpt jou met voorbeelden en passende foto's die je inspireren en motiveren om jouw eigen verhaal te schrijven. Aan het einde van de workshop weet je hoe je een blog schrijft, je daar bijvoorbeeld deelthema’s aan hangt, in welke vorm je een blog kunt publiceren, hoe je er een ‘over mij pagina’ aan toevoegt en in welke zinnen je dit deelt op social media.

Als extra stok achter de deur spreken we met jou af dat je binnen 3 maanden een blog (max 400 woorden) met passende social media zinnen stuurt naar Mariola. Zij zal hier dan haar feed back opgeven.

Het idee voor deze schrijfdag is ontstaan naar aanleiding van de schrijfavonden die Mariola organiseerde en waaraan ik (Linda) deelnam. Ik schreef verhalen, gedichten, artikelen, recensies en zelfs mijn eigen songtekst ;) De praktische en creatieve insteek maakte dat ik schrijven steeds leuker begon te vinden. Vol met energie verliet ik deze schrijfavonden en was trots op mijn eigen geschreven teksten.

Deze schrijfdag kost 195 Euro exclusief btw inclusief schrijfmateriaal en culinaire omlijsting gedurende de dag. Nadere informatie en aanmelden kan via het contactformulier. PS: Schrijfervaring is dus niet nodig, je gaat het gewoon doen.

Geplande workshops:
vrijdag 6 jul 2018 van 10.00 - 16.00 uur bij Singel80 in Amsterdam (10 min lopen CS Amsterdam)